We  leveren voedsel- en verzorgingspakketten voor dieren in Noord-Brabant

We leveren momenteel in de gemeentes Eindhoven, Best, Boxtel, Vught, Sint Michielsgestel, Heusden, Den Bosch, Oss, Landerd, Bernheze, Uden en Meierijstad. En hier komen regelmatig nieuwe locaties bij. We stellen met de donaties die we hebben gekregen van zowel particulieren als bedrijven maandelijkse pakketten op. Deze pakketten brengen we op een vaste week in de maand langs bij de minima’s en dak- en thuislozenorganisaties.

Kijk voor de voorwaarden op de voorwaarden pagina.

100% liefde

Gaat er in elk uur, pakket en ritje.

Alle dieren!

We zijn niet selectief, als je hulp nodig hebt kun je altijd een aanvraag doen. Ook voor andere dieren dan katten of honden.

Wij vervoeren

Jij doneert of ontvangt en wij zorgen voor de logistiek. Simpel toch?

Een week uit het leven van..

Veel mensen zijn benieuwd naar wat we nu eigenlijk allemaal doen, hoe een dierenvoedselbank draaiende word gehouden. We hebben een week uit het leven van een van onze actieve vrijwilligers gegrepen om je mee op pad te nemen . Binnen onze ‘tak van sport’ is elke week en zelfs elke dag anders, maar toch geeft dit goed weer wat we achter de schermen allemaal doen om pakketten te bezorgen.

Lijkt het je wat om hier een bijdrage aan te leveren? Neem dan vooral contact met ons op. We kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken die niet afscrhikken van zelfstandig en actief vrijwilligerswerk waar je enorm gewaardeerd wordt, door mens én dier!

MAANDAG

Ik begin de week vroeg, we hebben op dinsdag een route gepland staan en daar moeten nog een aantal pakketten voor ingepakt worden. Maar niet voordat ik om 12:00 bij een dierenwinkel heb afgesproken voor het ophalen van een donatie. Deze dierenwinkel heeft voor ons een inzamelingsactie gehouden en zelf ook nog de voorraad doorgespit. Wij mogen de ingezamelde goederen en restanten meenemen. De dierenwinkel ligt in Eindhoven dus we moeten een stukje rijden, ik begin om 11 uur met de auto inpakken en vertrek om half 12 om zeker te weten op tijd te zijn. Eenmaal daar is het inladen snel gedaan gelukkig. Mijn auto zit echter al flink vol, hopen dat we niet te veel hobbels tegenkomen op de terugweg!

Op de terugweg rijd ik langs een van de vrijwilligers die mee helpt met bezorgen, het is voor haar de eerste keer dus ik heb de pakketten van de clienten op haar route dit weekend al klaar gemaakt. Ik lever de pakketten bij haar af en we praten nog even na over hoe zo’n route dan toch echt in zijn werk gaat en wat ze kan verwachten. De volgende keer gaat ze ook zelf pakketten klaarmaken dus ik laat meteen een deel van de net opgehaalde donatie bij haar achter. Maar niet voor ik dat deel op de foto zet voor social media, we willen onze donateurs graag bedanken.

Vervolgens rijd ik nog even snel langs de opslag, we hebben een lading pallets met hondenvoer gedoneerd gekregen en de maandelijkse bijdrage moet hiervoor nog in de bus. Uiteraard stippel ik deze route van te voren uit zodat ik zo efficient mogelijk mijn kilometers in kan zetten. Uitendelijk ben ik rond 15:00 thuis. Tijd om even een korte pauze te horen en mijn eigen hondenbeest mee te nemen voor een wandeling. Als we dat gedaan hebben is het tijd om de laatste pakketten in te pakken.

Ik ben, op een korte pauze rondom het avondeten tot ongeveer 22:00 nog bezig met het inpakken van de pakketten. Ik zet deze op de foto als elk pakket compleet is, doe het in een tas of doos en schrijf de naam van de client er op. Daarna is het toch echt tijd om mijn meisje nog een rondje uit te laten en even wat frisse lucht te halen. Thuis controleer ik de route nog een keer en of er nog bijzonderheden zijn en ik maak de laatste collage met foto’s van pakketten om die online te zetten.En dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan. Morgen ook weer vroeg op want we gaan bezorgen!

DINSDAG

Vandaag is het bezorgdag! We hebben op de route van deze regio vandaag in totaal 33 clienten staan. Ik doe er zelf 20 en de vrijwilligster waar ik gisteren de pakketten bij heb afgeleverd bezorgt er 13.

Hoe dit in zijn werk gaat en wat ik vandaag verder allemaal nog doe komt eind deze week op de site!